A világ kávéi, teái – Bangkok

Egy új rovatot indítok, és megismertetlek benneteket ismerőseim, barátaim jóvoltából, hogy a világ másik felén milyen kávé- illetve teakultúra van.

Liza kedvenc bloggerem

írta a következő sorokat Bangkokból

Thaiföld legrosszabb és legjobb kávéi

Bangkok híres arról, hogy legújabb divatú bárjai és kázézói vannak. A modern design minden formáját megtalálni itt, van teljesen fehérre festett, fából és antik tárgyakból álló, van New Yorkot  idéző, de loft stílusban berendezett több méteres belmagasságú is.

De milyenek a kávék? 

Thai kávé 1.
Thai kávé 2.

Nagyon finomak! A hagyományos stílus dívik, legtöbb helyen nincsenek extra kávécsodák, a legnagyobb díszítés a hab tetejére csurgatott szívecske. Sok helyen olasz kávét kínálnak, vagy minőségi thai-t. Thaiföld kávétermelő vidék, viszont a minőségi thai kávét csak nagyonritkán lehet megkóstolni. A kávézókban egy kávé általában 50-80 bath-ot kóstál, amennyiért a mellette lévő thai étteremben egész ebédet kaphatsz.

És milyen a legrosszabb kávé?

Azt kérlekszépen minden sarkon megkapod! Ugyanis Thaiföld tele van 7eleven nevű boltokkal, amelyek amolyan éjjel-nappali kis boltocskák. A bolt csak annyiban különbözik a mi kis tesco-inktól, hogy mindig lehet venni félkész ételeket, amelyeket ott helyben megmelegítenek és műanyag evőeszközzel máris tálalnak. A 7eleven-es kávé az „igazi thai kávé” a thai-oknak! Az automatából már édesítve folyik elő, kétféle színű (egy erősebb és egy gyengébb) változat, amelyet papípohárba töltesz ki magadnak. A jégautomata mellett található, mert a kávé nem meleg, hanem hideg, és még hozzá illik tenni fél pohárnyi jeget is. Ez a kávé borzalmasan rossz, valamiféle sziruppal van édesítve, valószínűleg a thai ízlés szerint, nagyon-nagyon édesre.

A 7elevenek mellett az utcán is lehet kávézni, ahogyan mindenféle ételt lehet Thaiföldön az utcán kapni. Az utcán, kis, gurulós összeeszkábált kocsikon húzzák az árusok a kávénakvalót. Ezek mindig nescafé-k, valójában pontosan ugyanolyan fajták, amiket nálunk, Európában a boltban kapni.

Liza kedvenc kávéháza Bangkokban – Porcupine Cafe

SAMSUNG CAMERA PICTURES