Az eper világnapja – The Strawberry Projekt a Monarchiában

Február 27- én ünnepeljük az eper világnapját! Ebből az alkalomból egész hétvégén a Monarchia Kávéházban az eperé a főszerep!

Péntektől várunk minden eper kedvelőt, legyen az sütemény, limonádé, epres forró csoki, epres smothie!

Eper -A vitaminbomba

Az eper C-vitamin tartalmával kenterbe veri a citrusféléket is, 100 grammja 60 mg-ot tartalmaz. 100 grammban csupán 35 kalória van, mivel nagy részét víz teszi ki, gyümölcs cukortartalma pedig alacsony, ami semmit sem von le élvezeti értékéből.

A gyümölcs emellett kitűnő vas-, kalcium- és magnéziumforrás, a benne található szalicilsav (ami az aszpirin fő összetevője) miatt úgy tartják, remek fájdalomcsillapító és segít felvenni a harcot a megfázás tüneteivel.

Az eper legtöbbet emlegetett jótékony tulajdonsága a vértisztító hatása, melynek köszönhetően remek kiegészítője a méregtelenítő kúráknak, és segít elkerülni egy sor nyavalyát. Főleg a szív- és érrendszeri megbetegedések, a rák bizonyos fajtái, és méregtelenítő tulajdonsága miatt a kiválasztó szervek betegségei, fertőződései ellen ajánlott a fogyasztása.

Ha szeretnétek félre rakatni a hétvége során, írjatok a szokott módon a Monarchia facebook messenger-én ! Epres szép hétvégét nektek is 🙂