Az Őrség zöld aranya, Áfonya hercegnő a Monarchiában!

Augusztus 20-ától nálunk is kapható a 2016-os Ország tortája – az Őrség zöld aranya és a 2016-os év cukormentes tortája az Áfonya hercegnő. 

A zöld arany nem más, mint az Őrség büszkesége, a tökmag, ami többféle formában fehér csokoládéval és málnával kombinálva kerül a tortába. Ropogós és könnyű, habos, krémes rétegek váltják egymást az elképesztően elegáns és izgalmas desszertben. 

Áfonya hercegnő –

A nyertes édesség nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert.A torta neve nagyon találó, és elsősorban a játékos eleganciára utal. Elegáns megjelenésével igazán „hercegnői” a verseny győztese, de ez a jelző  az ízek játékosságára is utal. A kellemesen savanykás gyümölcsök íze plasztikusan találkozik a joghurt finomságával, és az édesített mandulával. A zsűri több tagjának az áfonya íze tűnt a legmarkánsabbnak, részben ezért is lett áfonyatorta – miközben tartalmaz a ribizlit és szedret is-, részben  pedig mert az áfonya a gyümölcsök hercegnőjének tekinthető. Nem utolsó sorban a készítők gondoltak arra a sok kis hercegnőre is, akik majd szüleikkel együtt megkóstolják az ünnepen az idei győztest, az „Áfonya hercegnő tortáját.”

áfonya hercegnő

Várunk benneteket szombaton 11h-tól a Monarchiában!