Chai Latte – Maláj módra- A világ teái

Liza jelenti 🙂

Liza nem csak az első MAGYAR  Greenpeace-es, hanem egyáltalán az  első Greenpeace-es, aki irodát nyit Malájziában. Büszke vagyok rá, mert “történelmet” ír , mert magyar és mert Nő!

És akkor lássuk ezt a speckó maláj teát Teh Tarik : 

Teh Tarik

“A múlt héten Kuala Lumpurban, Malájziában jártam, ahol is megismertettek a Teh Tarik és Barlik italokkal. Mik is ezek? Kezdjük a Teh Tarikkal: ránézésre habos kakónak tűnik, de valójában nem az. Maláj ismerősök ajánlották, hogy koffein nélküli meleg ital, kifejezetten nekem való. Az ital valójában teából és tejből készül, de nem hasonlít az angol tejes teákra, mert inkább valamiféle gyerekeknek való capuccino életérzést hoz. Az ital meleg és barnás, tetején fehér habbal. A neten megtaláltam az elkészítési módját azt is, ahogyan egy fiatal srác az út mentén showműsorral áll elő elkészítésekor.

Barli

A másik   – Barlik-  gabonából készült  ital, ami valójában árpa. Az árpát fehéren, kis zacskóban árulják is a boltban, amit többféle módon lehet otthon is elkészíteni. Az étteremben a maláj terült terülj asztalkámnál a helyi kollégák itták ennek az italnak a melegített változatát, ami fehér tejszerű ital volt, alján puha árpaszemekkel. a neten találtam mézes és citromos variációkat is. Állítólag rengeteg jótékony hatása van, az idegnyugtatástól kezdve a megszépítésig 🙂