Önökért dolgozunk… Hajni

Szeretem a kihívásokat, a nagyfeladatokat, az embert próbáló helyzeteket… de előfordul, hogy vagy magamat pozicionálom felül, vagy a feladatot alul. Mert van ami csak a Kékesnek indul aztán mintha Mount Everest lenne a végén…

Hát így indult a közös munka Hajnival, aki jeleneg SZE harmadéves hallgatója Műszaki Managger szakon és 0,  azaz zéró vendéglátós tapasztalattal jelentkezett konyhai kisegítő állásra. Első pillantásra szimpatikus volt a fiatal szőke lány, gondoltam sokkal dekoratívabb lenne a pultban, mint a konyhában, 5 perc után elő is léptettem. És akkor ott hosszan, de nagyon hosszan lefagytam -ugyanis én még pultos-felszolgáló munkaerőt ilyen pózban nem láttam: rejtőzködés a sarokban, karba öltött kézzel, már-már láthatatlanságig összezsugorodva, végtelen aggodalom és riadtság a tekintetében – nehogy valaki észrevegyen!!!  Jézusom gondoltam, itt már csak a vérdopping segíthet! Hajnika ebben a kacér-figyelemfelkeltő testartásban bujkált a vendégek elől. Oké, oké .. ez még csak az első hét …. mély levegő.. gondoltam, türelem, türelem… Pár munkanap elteltével berobbant őszinte barátnőm – és természetesen elmondta a véleményét: Atya Isten – hát belőle aztán soha nem lesz pincér!!
Valóban én is erősen kételkedtem – majd  mind kettőnknek kemény hetek következtek. Nap mint nap rengeteg instrukcióval láttuk el Hajnit, és amikor bizonytalanul rákérdeztem, hogy még holnap is bejön -e dolgozni – ő mosolyogva válaszolt: tetszik, szeretnék maradni és fel fogok pörögni! Ezt nagyon sokszor elismételtettem, mert számomra nem futott párhuzamos pályán amit láttam és amit hallottam.
Teltek a hónapok Hajni szép lassan bedolgozta magát a Monarchia életébe, a testtartása, testbeszéde teljesen megváltozott, most már senki nem is gondolná róla, hogy ott állt a sarokban mint egy tétova szellem a nyitottság bárminemű szikrája nélkül. Őszinte és kritikus barátnőmet pedig nagyon kedves saját stílusában kiszolgálta, aki meglepetten állapította meg, hogy sikerült : bizony Hajnika figyelmes, nyitott, bűbájos felszolgáló lett.
Nyugodtan mondhatom együtt másztuk meg a hegyet, és feljutottunk a csúcsra 🙂


Hajni ajánlása:
Az előző munkahelyem után mindenképp egy olyan munkát szerettem volna ami pörgős, és kihívást jelent számomra. Ezt a vendéglátásban 100%-ban megtaláltam. Még hozzá a Monarchia Kávéházban, egy olyan környezetben ahol a kollégák szívesen segítenek ha valamiben bizonytalan vagyok.
A kávézót azoknak ajánlom akik egy kis nyugalomra, kikapcsolódásra vágynak, kiszakadva a mókuskerékből, egy finom kávé, fagyikehely, vagy egy jó saláta, melegszendvics mellett. Tökéletes helyszíne lehet egy csajos beszélgetésnek is!